Sidecar - en kraftig cocktailklassiker med dybde og smag
Klassiske cocktails er klassikere af en grund – og det er Sidecar et rigtig godt eksempel på! Denne simple, men alligevel nuanceret, cocktail består af Cognac, Cointreau og citronsaft. Hertil har vi tilføjet en smule sukkersirup, da det binder cocktailen sammen og tillader, at man kan nyde Cognac'ens egenskaber i cocktailen, uanset om man er erfaren Cognac-drikker eller ej.
Om Cognac
Ligesom med Champagne og Calvados, tilhører Cognac en eksklusiv klub af franske produkter, hvis navne er forbundet med deres geografiske placering – Cognac er således brændevin fra området Cognac i Frankrig. Fremstillingen af Cognac sker ved at destillere hvidvin, oftest af druen Ugni Blanc, hvorefter det lagres på fad (eg fra Limousin eller Tronçais). På baggrund af, hvor længe Cognac'en har fået lov til at hvile (hvileperioden kaldes Mariage), bedømmes dens kvalitet som: V.S. (Very Special, mindst 2 år), V.S.O.P. (Very Superior Old Pale, mindst 4 år), X.O. (Extra Old, mindst 10 år – Ændret i april 2018) m.fl.
Det er uklart, hvor Sidecar præcist stammer fra (muligvis London eller Paris), men det siges, at cocktailen fik sit navn efter en amerikansk kaptajn i militæret under 1. verdenskrig, som blev kørt til og fra baren i en sidecar (sidevogn til en motorcykel).
Tip: Dyp kanten af glasset i citronsaft, og vend herefter kanten i sukker for at give den et fint finish.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 5 cl Renault Cognac, V.S.O.P., Carte Noire
- 2,5 cl Cointreau (Appelsinlikør)
- 1,5 cl Herbert Syrups, Sukkersirup
- 2 cl Økologisk Citronsaft
- 1 stk. Sidecar-kort
Opskrift
- Fyld et Coupe-glas op med isterninger, så det afkøles.
- Hæld Cognac, Cointreau, Citronsaft og Sukkersirup i en shaker.
- Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til kraftigt, til shakeren føles iskold.
- Tøm Coupe-glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
- Pynt med 1 stk. Sidecar-kort på glassets kant, og nyd cocktailen i godt selskab!