Coconuts About You - en julet sammensmeltning af kokos, kirsebær og mandel
Coconuts About You er en cremet sippecocktail med smag af kokos, kirsebær og marcipan. Cocktailen består af en specialtappet spiritus (The Plum, I Suppose) fra Empirical, økologisk kokosmælk fra Urtekram, Amarena kirsebærlage fra Tørsleffs, en speciallavet flødebolle fra fynske Sweetnorth, beliggende i Haarby, og pyntet med en smule Amarena kirsebærlage på toppen af cocktailen. Pynt evt. også med Amarena kirsebær.
The Plum, I Suppose er en spiritus med duft og smag af bl.a. marcipan og bitter mandel, der kommer fra brugen af kernen i blommesten. Dertil indgår destilleret morgenfrue kombucha, der giver florale og garvesyre noter, der minder om blommeskind. Forbindelsen til blomme, og nok det faktum at der ikke er noget frugt i spiritussen, er baggrunden for navnet, The Plum, I Suppose - en reference til Robert Frosts digt “The Rose Family”.
I Coconuts About You bruges en flødebolle til at give cocktailen en ekstra cremethed og sødme. Chokoladen på flødebollen opløses kun i mindre grad, hvorfor vi anbefaler, at man fine strainer cocktailen - dvs. at man hælder shakerens indhold op i glasset gennem en fin si. Det giver cocktailen et flot, smooth finish uden for mange stykker chokolade og isterninger.
Tip: I stedet for at køle dine glas ned ved brug af isterninger, kan du også køle dem ned i køleskab eller fryser, kort forinden du skal bruge dem (det sparer lidt isterninger).
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 5 cl The Plum, I Suppose fra Empirical
- 3 cl Økologisk Kokosmælk fra Urtekram
- 1,5 cl Amarena Kirsebærlage
- 1 stk. Økologisk Flødebolle
- Pynt Amarena Kirsebærlage
Opskrift
- Fyld et glas (Nick & Nora) op med isterninger (se tip foroven).
- Hæld The Plum, I Suppose, kokosmælk, kirsebærlage og flødebolle i en shaker.
- Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
- Tøm glasset for isterninger, og hæld (fine strain) shakerens indhold op i glasset.
- Pynt med kirsebærlage på toppen, og nyd cocktailen i godt selskab!